ЄС дедалі складніше знайти консенсус щодо санкцій проти РФ – глава МЗС Естонії

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 10:14 —

Міністр закордонних справ Естонії Маргус Тсахкна привітав той факт, що ЄС погодив 14-й пакет санкцій проти РФ, але визнав, що країнам-членам дедалі важче знайти консенсус.

Про це він заявив перед початком зустрічі міністрів закордонних справ країн ЄС у Люксембурзі, повідомляє "Європейська правда".

У естонського міністра спитали про позицію Німеччини, яка, як повідомляли, гальмувала останній пакет санкцій.

У відповідь Тсахкна зазначив, що не хотів би критикувати окремих членів ЄС, але вказав на складнощі, з яким зіткнулось ухвалення цього рішення.

Реклама:

"Важливо, що нарешті ми знайшли цей консенсус, хоч і дуже-дуже важко. Все важче і важче знайти консенсус щодо нових санкцій в Європейському Союзі", – зазначив очільник МЗС Естонії.

Посли країн Євросоюзу узгодили 14-й пакет санкцій проти Росії після понад місяця дискусій раніше у четвер.

Топдипломат ЄС Жозеп Боррель заявив, що цей пакет санкцій проти РФ націлений на військово-промисловий оборонний комплекс, фінансові послуги, енергетичний сектор, обхід санкцій, воєнні злочини, а також на осіб, причетних до депортації українських дітей.

Повідомляли, що Німеччина гальмувала пакет санкцій через розширення заходів, які змусили б компанії ЄС гарантувати, що їхні клієнти не зможуть потім продавати санкційні товари до РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: