В Німеччині знову судять ультраправого депутата за використання нацистського гасла

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 12:41 —

Провідний член ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") Бйорн Гьоке у понеділок знову постав перед судом за звинуваченням у використанні забороненого нацистського гасла.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

Судовий процес, що розпочався в понеділок у суді землі Тюрингія у місті Галле, стосується другого випадку використання політиком того ж самого гасла.

Друге звинувачення проти Гьоке додали до першого процесу незадовго до його початку, але судді вирішили розглядати його окремо, оскільки команда захисту нещодавно змінилася.

Реклама:

Прокурори стверджують, що він повторив правопорушення на заході "АдН" у місті Гера у грудні минулого року, "достовірно знаючи", що використання цього гасла є кримінальним злочином.

За їхніми словами, Гьоке сказав "Все для...", після чого аудиторія прокричала: "Німеччини!".

Наразі призначили два судових засідання – друге відбудеться в середу.

Раніше суд німецького міста Галле присудив одному з найвідоміших діячів ультраправої партії "Альтернатива для Німеччини" Бйорну Гьоке 13 тисяч євро штрафу за використання нацистського гасла у своїй промові.

Уперше Гьоке постав перед судом у квітні.

"Альтернатива для Німеччини" в Тюрингії віднесена до категорії правоекстремістських партій і перебуває під наглядом спецслужб. Бйорн Гьоке є земельним лідером партії та братиме участь у земельних виборах 1 вересня.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: