До складу уряду Північної Македонії вперше увійшов представник сербів

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 13:11 —

Вперше в історії незалежної Північної Македонії до складу уряду увійшов представник сербської меншини.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє видання Nova Makedonija.

Іван Стоїлкович походить з лав Демократичної партії сербів у Північній Македонії і в новому уряді він обійматиме посаду міністра відносин між громадами.

Він був обраний президентом Демократичної партії сербів у Македонії у 2001 році. А членом македонського парламенту його вперше обрали у 2002 році.

Реклама:

Міністром оборони в новому уряді став представник партії-переможниці виборів ВМРО-ДПМНЄ Владо Місайловський. З 2015 по 2017 рік він вже обіймав посаду міністра транспорту та комунікацій. Він також бере участь у роботі парламентських груп Скупщини Республіки Північна Македонія зі співробітництва з парламентами Німеччини, США і Франції.

МЗС також очолив представник ВМРО-ДПМНЄ – Тимчо Муцунський. Він був вперше обраний депутатом Скупщини у 2020 році.

Нагадаємо, у Північній Македонії парламент в ході голосування у неділю затвердив новий склад уряду на чолі зі 46-річним правоцентристом Християном Міцкоським після парламентських виборів, які відбулись у травні.

На початку червня президентка Північної Македонії Гордана Силяновська Давкова офіційно звернулася до Міцкоського з проханням сформувати новий уряд після перемоги його партії на парламентських виборах минулого місяця.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: