Біля берегів Греції з пошкодженої яхти врятували 77 мігрантів

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 14:04 —

Групу з 77 мігрантів врятували з пошкодженої вітрильної яхти після великої нічної операції в південній частині Егейського моря.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє AP.

За повідомленням грецької берегової охорони, зниклих безвісти і поранених після порятунку між островами Аморгос і Астипалія не було.

Три судна берегової охорони, чотири торгові судна в цьому районі і два невеликих приватних катери взяли участь у порятунку після того, як пасажири яхти зателефонували в екстрені служби по допомогу.

Реклама:

Національність мігрантів не відома. Всіх доставили на острів Наксос в групі Кікладських островів, де їм надали тимчасовий притулок.

Було незрозуміло, звідки мігранти вирушили. Їх врятували на маршруті, який зазвичай використовють банди контрабандистів для переправлення мігрантів з Туреччини до Італії, оминаючи суворо патрульовані води навколо східних грецьких островів Егейського моря.

Такі рейси більш поширені влітку, коли погода м'якша, і коли яхти контрабандистів мають більше шансів пройти непоміченими серед великої кількості яхт, зафрахтованих туристами, які відвідують популярні грецькі острови.

Нагадаємо, італійська берегова охорона в п'ятницю знайшла ще 14 тіл жертв корабельної аварії, що сталася минулого тижня в Іонічному морі біля південного узбережжя Італії, довівши кількість відомих жертв до 34.

Їхній човен перекинувся тиждень тому і зниклими вважалися десятки осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: