У Німеччині розкрили цифри щодо працюючих українців та отримувачів виплат

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 17:07 —

Серед понад мільйона українців у Німеччині людьми працездатного віку є понад 800 тисяч, з них працюють приблизно чверть.

Як повідомляє Tagesschau, пише "Європейська правда", такі цифри Федеральне агентство з працевлаштування надало у відповідь на запит видання. 

Після початку повномасштабної війни чисельність українців у Німеччині зросла на 1,1 млн – до 1,3 млн станом на квітень 2024 року.

Серед цих людей понад 855 тисяч – трудового віку, серед них майже 542 тисячі – жінки. 

Реклама:

За даними Міністерства праці, постійну роботу мають 187 тисяч українців у Німеччині, і ще 47 тисяч мають періодичні тимчасові роботи і підробітки. Сукупно це 234 тисячі українців, які так чи інакше працюють.  

Ще 289 тисяч громадян України – діти та підлітки віком до 15 років і 117 тисяч – пенсіонери віком понад 65 років.

Станом на лютий 2024 року соціальні виплати у Німеччині отримували понад 723 тисячі українських громадян, серед них є і такі, що приїхали до ФРН ще до повномасштабної війни. 

Понад 506 тисяч серед них – люди працездатного віку, серед яких приблизно дві третини – жінки. 

Нагадаємо, раніше низка політиків у Німеччині закликала скасувати стандартну допомогу по безробіттю (Bürgergeld) для українських біженців в країні, лунали також ідеї про депортацію українців, які не влаштовуються на роботу. В уряді ФРН відкинули такі заклики. 

Раніше повідомляли, що у межах програми прискореної інтеграції українців на ринок праці Німеччини Jobturbo вдалось залучити близько 33 тисяч людей – ушестеро менше, ніж очікував німецький уряд.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: