ЗМІ дізналися результати обговорення у ЄС щодо покарання Грузії

Новини — Понеділок, 24 червня 2024, 18:59 —

Лише дві країни у ЄС висловили заперечення проти запропонованої ідеї покарання представників влади Грузії за антизахідний розворот, а інші в цілому підтримують такий крок.

Як пише "Європейська правда", про це з посиланням на свої джерела повідомив редактор з питань Європи "Радіо Свобода" Рікард Джозвяк.

Джозвяк розповів, що обговорення міністрів закордонних справ країн ЄС стосовно Грузії завершилося. 

"Словаччина та Угорщина висловили певні застереження, інші – ні. Слід зазначити, що початкові заходи, як призупинення європейського фінансування та припинення двосторонніх зустрічей, не потребують одностайного рішення країн-членів", – зазначив він. 

Нагадаємо, раніше у європейських ЗМІ з’явилися деталі пропозицій стосовно того, як Євросоюз може відреагувати на антизахідний розворот Грузії. У разі значного погіршення ситуації нібито розглядають призупинення безвізового режиму та замороження євроінтеграції. 

24 червня високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель підтвердив, що у Євросоюзі обговорять можливі санкції проти Грузії через ухвалення скандального закону "Про прозорість іноземного впливу".

Іспанія перед зустріччю висловилася за те, щоб дати Грузії "останнє попередження" перед рішеннями про санкції. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: