США відреагували на ордери МКС на арешт Герасимова і Шойгу

Новини — Середа, 26 червня 2024, 07:44 —

Державний департамент США прокоментував рішення Міжнародного кримінального суду про ордери на арешт щодо ексміністра оборони Росії Сергєя Шойгу та очільника Генштабу Валерія Герасимова.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив на брифінгу речник Держдепу Метью Міллер.

За його словами, США вітають рішення МКС щодо ордерів на арешт Герасимова і Шойгу.

Міллер наголосив, що, здійснивши вторгнення в Україну, російські окупаційні війська вчинили звірства, за які має бути відповідальність.

Реклама:

"Ми підтримуємо низку міжнародних розслідувань звірств Росії в Україні, включно з тим, яке проводить МКС", – зазначив представник Держдепу.

Напередодні Палата попереднього провадження II Міжнародного кримінального суду видала ордери на арешт Шойгу та Герасимова за обстріли енергетичної інфраструктури України.

Раніше МКС видав ордери на арешт командувачів дальньої авіації Повітряно-космічних сил РФ і Чорноморського флоту РФ в межах розслідування обстрілів української енергетичної інфраструктури.

Першими особами, щодо яких Суд видав ордери, стали правитель Росії Владімір Путін та уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова за їхню роль у вивезенні дітей з окупованих територій України. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: