Мер Парижа: Макрон "псує свято" Олімпіади через дострокові вибори

Новини — Середа, 26 червня 2024, 17:29 —

Мер Парижа Анн Ідальго звинуватила президента Франції Емманюеля Макрона в тому, що його рішення про дострокові парламентські вибори "псує свято" Літніх Олімпійських ігор, які прийматиме її місто.

Про це вона сказала в інтерв’ю газеті Ouest-France, повідомляє "Європейська правда".

На думку Ідальго, рішення Макрона оголосити дострокові парламентські вибори є актом "жорстокого поводження з французьким народом" і "псує свято" в той час, як Олімпійські ігри – це "об'єднання людства через спорт".

"Навіщо псувати цей прекрасний момент? Навіщо псувати цей прекрасний момент виборами, які були призначені в поспіху, ні з ким не порадившись?" – додала мер Парижа.

Реклама:
Прем'єр Франції звинуватив ультраправих у порожніх обіцянках

Ідальго водночас повторила свою обіцянку скупатись у Сені перед початком Олімпіади (попри невтішні результати проб із річки) та запрошення французькому президенту долучитись до неї.

Нагадаємо, президент Франції Емманюель Макрон розпустив парламент 9 червня через поразку його партії на виборах у Європарламент. Він оголосив, що дострокові вибори відбудуться 30 червня (перший тур) і 7 липня (другий тур). 

Як відомо, опитування прогнозують перемогу ультраправому "Національному об’єднанню" і їхнім соратникам, проте невідомо, чи отримають вони абсолютну більшість у Національній асамблеї. 

Читайте також: Останній шанс уникнути тріумфу ультраправих: на що розраховують Макрон і його партія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: