У Норвегії спростили працевлаштування українців на роботу водіями автобусів

Новини — Середа, 26 червня 2024, 17:50 —

З 1 липня біженцям з України, які мають навички та досвід роботи водія, буде легше працевлаштуватись водіями автобусів у Норвегії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє NTB.

Норвезький уряд ініціював зміни до Закону про професійний транспорт, які дозволяють переміщеним особам з України отримати посвідчення водія автобуса, якщо вони нададуть довідку з поліції своєї країни.

Для українців також скасували обов’язкову вимогу про чотирирічне проживання в Норвегії, яка вже не діяла для громадян Європейського Союзу.

Реклама:

"Ці регуляторні зміни допоможуть більшій кількості українців знайти роботу, а це те, від чого ми залежимо в майбутньому, коли ми знаємо, що багато роботодавців шукають кваліфікованих працівників", – каже міністерка праці та соціальної інтеграції Норвегії Тоньє Бренна.

Пом’якшення правил працевлаштування українських водіїв норвезький уряд ініціював минулого року у зв’язку з дефіцитом працівників.

Раніше цього року уряд Норвегії оголосив про розробку онлайн-курсів із вивчення норвезької мови, покликаних полегшити інтеграцію українців та інших новоприбулих іноземців.

Станом на початок 2024 року в Норвегії отримали статус тимчасового захисту понад 70 тисяч українців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: