Кишинів вимагає від Придністров’я звільнити затриманого російського журналіста

Новини — Середа, 26 червня 2024, 18:27 —

Влада Молдови зажадала в невизнаного Придністров’я пояснити обставини затримання напередодні журналіста російського незалежного видання SOTAvision Тимофія Ілюшина та звільнити його.

Про це порталу NewsMaker сказали в Бюро реінтеграції Молдови, повідомляє "Європейська правда".

Молдовське відомство заявило, що через канал зв'язку запросило в Придністров’я роз'яснення щодо інциденту із затриманням російського журналіста і зажадало його безумовного звільнення.

"Відповідні національні установи також поінформовані про цей випадок порушення прав людини в придністровському регіоні Молдови", – додали в Бюро реінтеграції.

Реклама:
У Кишиневі затримали чоловіка, який кинув пляшки з запальною сумішшю до посольства РФ

Напередодні стало відомо, що придністровські "спецслужби" затримала журналіста російського незалежного видання SOTAvision Тимофія Ілюшина, який хотів підготувати матеріал.

У заяві видання йдеться про те, що журналіст встиг зв'язатися з редакцією і попередити про арешт, який йому загрожує.

Молдовська правозахисна асоціація Promo-LEX попросила молдовську владу втрутитися в ситуацію та звільнити Ілюшина, надіславши відкритого листа Бюро реінтеграції Молдови, міжнародним організаціям і представникам дипломатичних місій.

Минулого року Придністров'я заявило, що затримало двох українців, які нібито за вказівкою Служби безпеки України готували теракт.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: