Росія обіцяє "підтримати починання" Грузії у відновленні дипломатичних відносин

Новини — Середа, 26 червня 2024, 21:05 —

Речниця російського Міністерства закордонних справ Марія Захарова заявила, що Москва готова йти шляхом відновлення дипломатичних відносин із Грузією та підтримує будь-які починання Тбілісі в цьому напрямку.

Таке вона сказала на брифінгу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на "Эхо Кавказа".

За словами Захарової, Росія і далі вважає, що "нормалізація" відносин із Грузією "відповідає інтересам двох наших народів".

"Підтримуємо будь-які починання, які йдуть на підтримку російсько-грузинської нормалізації. У цьому контексті вітаємо згадану ініціативу. Ми готові йти цим шляхом", – додала вона.

Реклама:
Прем'єр Грузії каже про стратегічне терпіння в питанні повернення окупованих територій

Раніше грузинський опозиційний телеканал Mtavari повідомив, що Грузія і Росія, можливо, працюють над відновленням дипвідносин. Тоді в російському МЗС заявили, що такі повідомлення є фейком.

Грузія розірвала дипломатичні відносини з Росією 3 вересня 2008 року, після завершення російсько-грузинської війни. Наразі всі консульські та інші дипломатичні послуги надаються у швейцарських посольствах, де існують спеціальні секції.

У керівній партії "Грузинська мрія" не раз наголошували, що про жодне відновлення дипвідносин із країною, яка окуповує Абхазію та Цхінвальський регіон, не йдеться, поки не відбудеться повна деокупація грузинських територій.

Читайте більше про те, чи вдасться Заходу зупинити проросійський дрейф Тбілісі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: