Посол США: Китай фактично став на бік РФ у війні проти України

Новини — Четвер, 27 червня 2024, 11:07 —

Посол Сполучених Штатів у КНР Ніколас Бернс заявив, що Китай не є нейтральним у загарбницькій війні, яку Росія веде проти України.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Sky News.

Виступаючи у Китайському фінансовому хабі в Шанхаї, американський дипломат вказав, що попри свої заяви про нейтралітет Пекін надає Москві низку технологій, підтримуючи міцні торговельні зв'язки з РФ протягом усієї війни в Україні.

За його словами, Китай "є не нейтральним, а фактично став на бік Росії у цій війні".

Реклама:

"Ми вважаємо великою помилкою дозволяти китайським компаніям тисячами відправляти стільки компонентів, технологічних складових, мікропроцесорів і нітроцелюлози в РФ для посилення й зміцнення її оборонної галузі в цій жорстокій війні", – сказав Бернс.

Посол Сполучених Штатів також зауважив, що повномасштабне російське вторгнення в Україну, яке триває вже третій рік, стало "екзистенційною кризою" в Європі.

Минулого тижня віцеканцлер Німеччини Роберт Габек під час візиту до КНР знову попередив китайський уряд про економічні наслідки підтримки Росії у війні проти України.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг раніше закликав Китай відповісти за підтримку Пекіном російського вторгнення в Україну. 

Водночас Пекін заявив, що НАТО "слід зайнятися самоаналізом, а не довільними наклепами і нападками на Китай".

Перед тим країни "Групи семи" оголосили, що продовжать вживати заходів проти суб'єктів у Китаї та третіх країнах, які матеріально підтримують військову машину РФ у її загарбницькій війні проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: