Бундестаг наклав штраф на ультраправу депутатку за трансфобію

Новини — Четвер, 27 червня 2024, 12:47 —

Депутатка Бундестагу від ультраправої "Альтернативи для Німеччини" Беатрікс фон Шторх має сплатити штраф за образливі висловлювання на адресу іншої депутатки Тесси Гансерер ("Зелені").

Таке рішення ухвалила віцепрезидентка Бундестагу Катрін Герінг-Екардт, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Spiegel.

Вона наклала санкцію через те, що Шторх у кількох вигуках "принизливо і нешанобливо" висловилася про Гансерер. "Це сталося, незважаючи на те, що її вже кілька разів попереджали з цього приводу і вона вже отримала догану", – пояснила Герінг-Екардт.

"Тим самим вона свідомо і в значній мірі порушила парламентський порядок і гідність", – додала вона.

Реклама:

Гансерер, яка увійшла до Бундестагу в 2021 році, є однією з двох трансдепутаток. Шторх, серед іншого, заявила, що Гансерер "біологічно і юридично є чоловіком", і звернулася до політика від "Зелених" як "пан Гансерер".

Згідно з регламентом парламенту, президія може накласти штраф у розмірі 1000 євро "за більш ніж незначне порушення порядку або гідності Бундестагу". У разі повторного порушення штраф може становити навіть 2 000 євро.

Такі покарання накладаються дуже рідко. Як правило, президія виносить попередження, так звану догану.

Нагадаємо, провідний член "Альтернативи для Німеччини" Бйорн Гьоке у понеділок знову постав перед судом за звинуваченням у використанні забороненого нацистського гасла.

Перед цим суд німецького міста Галле присудив Бйорну Гьоке 13 тисяч євро штрафу за використання нацистського гасла у своїй промові.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: