Зеленський розраховує на збереження підтримки Франції після виборів, бо це воля людей

Новини — Четвер, 27 червня 2024, 14:11 —

Президент України Володимир Зеленський заявив, що розраховує на збереження підтримки Франції після дострокових парламентських виборів, на яких опитування прогнозують перемогу ультраправим. 

Як повідомляє "Європейська правда", про це він сказав у Брюсселі перед cамітом ЄС.

Президента запитали, чи має він занепокоєння щодо подальшої підтримки України з боку Франції напередодні дострокових парламентських виборів, які відбудуться у два тури 30 червня та 7 липня.

На це Зеленський відповів, що все базується на підтримці звичайних людей, адже лідери країн, політики та партії завжди ухвалюють рішення на основі підтримки своїх суспільств.

Реклама:

"Ось чому я впевнений, що більшість країн буде на нашій стороні та на правильному боці історії", – сказав Зеленський, зауваживши, що вирішувати мають виборці, і це саме ті цінності, за які бореться Україна.

Днями лідер французьких ультраправих Жордан Барделла запевнив, що готовий протистояти Росії, якщо він стане прем'єр-міністром після дострокових парламентських виборів, які відбудуться 30 червня і 7 липня.

Як відомо, опитування прогнозують перемогу "Національному об’єднанню" і їхнім соратникам, проте невідомо, чи отримають вони абсолютну більшість у Національній асамблеї. 

Читайте також: Останній шанс уникнути тріумфу ультраправих: на що розраховують Макрон і його партія.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: