ЄС: Відновлення енергетичного сектору є нагальною потребою України

Новини — П'ятниця, 28 червня 2024, 07:44 —

Лідери країн-членів Євросоюзу наголошують на необхідності терміново посилити підтримку енергетичного сектору України з боку Європейського Союзу та держав-членів.

Про це йдеться у підсумковому рішенні саміту ЄС, перший день якого пройшов напередодні в Брюсселі, повідомляє "Європейська правда".

Зокрема, лідери ЄС закликають продовжувати надавати гуманітарну допомогу та допомогу у сфері цивільного захисту з огляду на погіршення гуманітарної ситуації, особливо у прифронтових регіонах України.

Європейський Союз залишається відданим підтримці ремонту, відновлення та реконструкції України, включаючи допомогу у розмінуванні, у координації з міжнародними партнерами, йдеться у висновках.

Реклама:

"Європейська рада закликає Європейський Союз та держави-члени, у координації з партнерами, терміново посилити підтримку енергетичного сектору України з боку Європейського Союзу та держав-членів", – наголошується у документі.

Єврорада пропонує Єврокомісії, високому представнику та Раді ЄС прискорити підготовку до підтримки України в зимовий період.

Раніше стало відомо, що литовська компанія Litgrid передасть Україні автотрансформатори та інше обладнання на суму понад 4 млн євро.

Також нагадаємо, Естонія додасть 400 тисяч євро до Фонду підтримки енергетики України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: