Кількість жертв зіткнення потяга з автобусом у Словаччині зросла до семи

Новини — П'ятниця, 28 червня 2024, 09:29 —

Щонайменше семеро людей загинули та ще п'ятеро поранені внаслідок зіткнення пасажирського потяга з автобусом на залізничному переїзді на південному заході Словаччини.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє AP.

В оперативному центрі рятувальних служб заявили, що ніхто із загиблих не перебував у поїзді. Водій автобуса вижив в аварії.

Міністр внутрішніх справ Матуш Шутай Ешток, який відвідав місце аварії, сказав, що загиблих не вдалося одразу ідентифікувати.

Реклама:

Постраждалих перевезли до лікарень у сусідніх містах, оскільки місцеву лікарню вночі закрили через затоплення деяких її частин після дощу. 

Машиніст локомотива, який є громадянином Чехії, відбувся легкими опіками, повідомила Чеська залізниця. Інші четверо постраждалих були пасажирами автобуса.

Що стало причиною аварії, поки не зрозуміло, і влада проводить розслідування. Зазначають, що залізничний переїзд був закритий.

Головна залізнична колія, що з'єднує столицю Словаччини Братиславу з Будапештом, залишалася перекритою щонайменше до 4 години ранку.

Напередодні повідомляли про щонайменше чотири жертви цієї аварії, яка сталася увечері 27 червня біля міста Нове Замки, що приблизно за 80 км на схід від Братислави. 

Нагадаємо, на початку червня у чеському Пардубіце сталося лобове зіткнення пасажирського експреса RegioJet, що прямував з причепними вагонами до Чопа, із вантажним потягом.

Внаслідок цієї катастрофи загинули дві українки та дві жінки зі Словаччини.  

Причиною зіткнення попередньо назвали те, що пасажирський поїзд проїхав на заборонний сигнал семафора.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: