Туск: Безпекова угода з Україною на 99% буде підписана до саміту НАТО

Новини — П'ятниця, 28 червня 2024, 13:21 —

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що безпекова угода з Україною вже практично завершена і буде підписана "на 99%" до саміту НАТО у Вашингтоні в липні.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє RMF FM.

Про угоду Туска запитали на пресконференції в п'ятницю після засідання Європейської ради в Брюсселі. "Наша угода вже практично підписана", – відповів глава польського уряду.

Він зазначив, що йому доводиться "разом з міністром національної оборони дуже ретельно зважувати, як ми можемо надалі допомагати Україні": "Але в жодному разі ми не хочемо і не можемо послабити обороноздатність Польщі. Тут є ще деякі деталі, які потрібно опрацювати", – сказав він.

Реклама:

Прем'єр уточнив, що йдеться радше про певні формулювання, ніж про сумніви "в принципі".

Туск додав, що під час зустрічі в Брюсселі з українським президентом він сказав, що Польща допоможе Україні. "Я сказав дуже чітко: ми допоможемо, тому що ваша безпека – це наша безпека, але ми не будемо робити нічого, що послабить нашу безпосередню безпеку, тобто наші можливості. Мова йде про бійців, про озброєння, яке іноді так само необхідне для Польщі, як і для України", – підкреслив він.

"Я можу сказати на 99 відсотків, що у Варшаві, ще до саміту НАТО, ми підпишемо цю угоду разом з президентом Володимиром Зеленським", – запевнив прем'єр-міністр.

Напередодні Дональд Туск заявив, що невдовзі зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським у Варшаві.

Нагадаємо, 27 червня у Брюсселі відбулося підписання одразу трьох нових безпекових угод України – з ЄвросоюзомЕстонією та Литвою

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: