У Сені за місяць до Олімпійських ігор все ще зберігається високий рівень забруднення

Новини — П'ятниця, 28 червня 2024, 15:51 —

У річці Сені, що протікає через центр французької столиці, досі зберігається високий рівень забруднення – за місяць до Олімпійських ігор, під час яких частину програми планували проводити на Сені.

Про це повідомляє BFMTV, пише "Європейська правда".

Результати аналізів, оприлюднені 28 червня мерією Парижа, підтвердили, що у Сені все ще дуже високий рівень забруднення. Забір проб проводили 16-23 червня. 

Отримані показники все ще суттєво перевищують норми для того, щоб у водах річки проводили заплановані заходи Олімпіади. Зберігається у тому числі підвищена концентрація двох фекальних бактерій, що є одним з вирішальних маркерів, особливі піки забруднення спостерігалися 18-20 червня. 

Реклама:

"Якість води залишається погіршеною через несприятливі гідрологічні обставини: дощі, швидка течія, мало сонця, температури нижчі за сезонні норми і забруднення з верхньої течії", – пояснили у мерії.

Ці новини підсилюють сумніви у тому, чи вийде провести програму Олімпіади так, як планувалося, зокрема церемонію відкриття. 

Через швидку течію вже переносили репетицію церемонії відкриття, яку хотіли проводити на початку тижня. 

У разі нових інтенсивних дощів у річку може почати надходити суміш дощової води і стічних вод. Аби запобігти цьому, там вже встановили спеціальні споруди. 

Очільник організаційного комітету Олімпійських ігор Тоні Естанге зазначив, що більша визначеність щодо якості води у Сені з’явиться приблизно у середині липня. 

Якщо річка буде надто забрудненою до початку Олімпіади, буде розглянутий план Б – відкладення змагань з плавання на відкритій воді на кілька днів. На нове місце переносити їх не планують.

На початку березня президент Емманюель Макрон пообіцяв одного дня скупатися у Сені і пожартував, що не повідомлятиме дату завчасно, щоб там не зібрався цілий натовп. Мер Парижа Анн Ільдаго також пообіцяла, що поплаває в Сені перед Олімпіадою – можливо, разом із президентом.

Тим часом французькі служби безпеки вважають найбільшою загрозою під час Олімпіади ісламістські теракти.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: