Орбан може зустрітися з Зеленським наступного тижня, можливо – в Україні

ексклюзив
Новини — П'ятниця, 28 червня 2024, 21:10 — , , з Брюсселя

Угорський прем’єр-міністр Віктор Орбан уже наступного тижня може зустрітись із Володимиром Зеленським, аби зробити крок до налагодження відносин між Києвом і Будапештом під тиском з боку ЄС.

Про це йдеться у статті "Європейської правди" Саміт з українським акцентом: як у ЄС "мирили" Орбана із Зеленським і ділили посади.

На саміті ЄС, який відбувся 27-28 червня в Брюсселі, угорський прем’єр вирішив надіслати сигнал про зміну ставлення до України. Серед іншого, політичний директор Орбана анонсував нову зустріч свого шефа з Володимиром Зеленським.

Офіційна причина, яку він озвучив, – початок головування Угорщини у Раді ЄС, що стартує вже 1 липня. Але, як нагадує "ЄвроПравда" досі угорські посадовці відкидали можливість подібної зустрічі.

Реклама:

"Я особисто кілька разів говорив, що Орбану варто поїхати до України та нарешті поговорити із Зеленським. І я сподіваюся, це станеться", – розповів "Європейській правді" у розмові не під запис один із членів Євроради.

Стали відомі 11 вимог щодо меншин, які уряд Орбана висунув Україні

За інформацією "ЄП", Орбан опинився під тиском партнерів, які переконували його, що його публічний конфлікт з Україною затягнувся, і цьому треба покласти край. Зокрема прем’єра Угорщини переконували французький президент Емманюель Макрон і голова уряду Італії Джорджія Мелоні.

Остання очолює групу "Європейських консерваторів та реформістів", куди хоче потрапити Орбан зі своєю партією "Фідес", аби мати більший вплив на ухвалення рішень у Європарламенті. Італійська прем’єрка поставила перед угорським колегою вимогу – засвідчити, що його гарячий конфлікт з Києвом закінчився.

Напередодні, нагадаємо, Віктор Орбан на полях саміту ЄС підійшов до Володимира Зеленського й обоє лідерів коротко, проте емоційно поспілкувалися

Більше читайте у статті: Саміт з українським акцентом: як у ЄС "мирили" Орбана із Зеленським і ділили посади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: