У Британії сказали, коли планують почати депортацію нелегалів до Руанди

Понеділок, 3 червня 2024, 14:42 - Андрій Синявський

Британський уряд має намір розпочати депортацію шукачів притулку до Руанди 23 липня, хоча ці заходи залежатимуть від того, чи переможе керівна партія консерваторів на дострокових парламентських виборах 4 липня.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Reuters.

У документах, поданих до Високого суду Лондона під час процесу щодо оскарження цих заходів благодійною організацією, урядові юристи заявили, що намір полягає в тому, щоб "здійснити висилку з вильотом до Руанди 23 липня 2024 року (і не раніше)".

Торік міграція до Британії впала до 685 000 з рекордного рівня роком раніше

Нещодавно прем'єр Ріші Сунак заявив, що депортаційні рейси не почнуться до виборів 4 липня, але пообіцяв, що в разі перемоги консерваторів вони почнуться незабаром після них.

Консерватори Сунака відстають від опозиційної Лейбористської партії щонайменше на 20 пунктів в опитуваннях громадської думки, а лейбористи пообіцяли відмовитися від депортаційного плану.

Нагадаємо, у квітні парламент Британії ухвалив скоригований закон щодо депортації шукачів притулку до Руанди, що має на меті знизити мотивацію мігрантів з ризиком для життя намагатись потрапити у Британію на невеликих човнах через Ла-Манш.

Минулого року план визнав незаконним британський Верховний суд, після чого уряди Британії та Руанди підписали новий договір із певними гарантіями безпеки для мігрантів.

"Зупинити човни" було однією з ключових прем'єрських обіцянок Ріші Сунака, проте є чимало критиків ухваленого рішення. Сусідня Ірландія нарікає на ефект від ухвалення закону, заявивши, що до них через Північну Ірландію їдуть мігранти, які побоюються депортації зі Сполученого Королівства.