Білий дім: Відсутність Байдена на саміті миру не означає меншої підтримки України

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 20:51 —

Координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі заявив, що участь у Глобальному саміті миру у Швейцарії віцепрезидентки, а не президента не применшує рівня підтримки України з боку США.

Про це він сказав на онлайн-брифінгу 3 червня, передає "Європейська правда" з посиланням на агентство "Укрінформ".

Кірбі заявив, що у світі "немає жодного лідера, який би підтримував Україну більше й рішучіше, ніж Джо Байден".

Як підкреслив представник Білого дому, участь віцепрезидентки Камали Гарріс від імені США на конференції у Швейцарії свідчить про те, що американська підтримка України залишається незмінною.

Реклама:
У США визначилися, хто замінить Байдена на саміті миру у Швейцарії

"Я не думаю, що ви можете назвати іншу націю, яка зробила стільки ж для України, а також для здатності дати відсіч Росії, ніж Сполучені Штати", – додав він, нагадавши, що США підтримує українську "формулу миру".

Раніше Білий дім оголосив, що США на Глобальному саміті миру у Швейцарії представлятимуть віцепрезидентка Гарріс та радник президента з питань національної безпеки Джейк Салліван.

ЗМІ раніше повідомляли, що на середину червня президент США Джо Байден запланував передвиборчі заходи у Каліфорнії, тож ані він, ані віцепрезидентка Камала Гарріс не зможуть узяти участь у конференції у Швейцарії.

Загалом же участь у Глобальному саміті миру вже підтвердили 107 країн та організацій.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: