Новий уряд Португалії скасував закон, який заохочував міграцію

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 21:22 —

Правоцентристський уряд Португалії на чолі з Луїшем Монтенегру 3 червня скасував запроваджений соціалістами закон, який заохочував людей переїжджати до країни на заробітки.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Скасований закон діяв у Португалії з 2018 року та дозволяв усім, хто щонайменше рік працює в країні та сплачує внески в систему соціального забезпечення, отримати дозвіл на проживання – навіть якщо людина в'їхала на територію нелегально.

Цей крок дозволив Португалії за п'ять років подвоїти кількість населення, народженого за кордоном, яке становить 1 мільйон людей – або десяту частину всього португальського населення.

Реклама:
Португалія створила шестимісячні робочі візи і скасувала імміграційні квоти

Оголошуючи скасування заходу, португальський прем'єр-міністр Луїш Монтенегру заявив, що його уряд хоче покласти край "надмірному зловживанню" гостинністю з боку іммігрантів, назвавши ці зміни "новим циклом".

Він визнав, що Португалія потребує мігрантів, щоб впоратися з демографічним спадом, але додав, необхідно "уникати крайнощів".

Також Монтенегру заявив про реструктуризацію урядового управління з питань міграції, яке було створене минулого року після розформування прикордонної поліції, тому що воно "не працює".

Новий уряд у Португалії прийшов до влади в результаті дострокових виборів на початку року, викликаних корупційним скандалом за участю топпосадовців колишньої влади.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: