G7 підтримала озвучений Байденом план припинення вогню в Газі

Новини — Понеділок, 3 червня 2024, 22:46 —

Лідери "Групи семи" підтримали план припинення вогню в секторі Гази – де Ізраїль намагається ліквідувати терористичне угруповання ХАМАС, – який президент США Джо Байден виклав минулого тижня.

Про це йдеться в їхній заяві, поширеній італійським головуванням у G7, повідомляє "Європейська правда".

Очільники держав "Групи семи" вказують, що запропонована угода призведе до звільнення всіх заручників, збільшення гуманітарної допомоги для палестинці, "а також до остаточного припинення кризи, з дотриманням інтересів безпеки Ізраїлю і безпеки цивільного населення Гази".

"Ми закликаємо ХАМАС прийняти цю угоду, яку Ізраїль готовий впроваджувати, і ми закликаємо країни, які мають вплив на ХАМАС, допомогти впевнитись, що він це зробить", – ідеться в заяві.

Реклама:

Минулого тижня Джо Байден оголосив про план для перемир’я в секторі Гази з трьох етапів, який Ізраїль запропонував ХАМАС і який передбачає звільнення всіх заручників і остаточне припинення бойових дій.

Глава МЗС Німеччини пропонує розмістити в Газі міжнародні сили

Низка західних країн висловили підтримку опублікованому Байденом плану.

Американський президент також вважає, що Ізраїль суттєво підірвав військовий потенціал терористичного угруповання ХАМАС, і воно вже не становить значної загрози для єврейської держави.

Водночас Ізраїль зазнає все більше критики через стратегію війні в Газі, які, як стверджується, призвеи до жертв серед цивільних палестинців.

Критика посилилась також після припису Міжнародного суду ООН, який наказує Ізраїлю негайно зупинити операцію в Рафаху і який він проігнорував. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: