Фіцо може звернутись до словаків перед виборами в Європарламент

Понеділок, 3 червня 2024, 23:02 - Олег Павлюк

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо, який після пережитого замаху перебуває на домашньому лікуванні, може найближчим часом записати звернення до громадян напередодні виборів до Європейського парламенту.

[SOURCE]Таку інформацію поширив телеканал TV Markiza, передає "Європейська правда".

На брифінгу міністр оборони Словаччини і віцепрем'єр Роберт Каліняк висловив надію, що Фіцо незабаром буде стояти поруч із ним на пресконференції.

Але найближчим часом очікується, що словацький прем'єр-міністр підтримає свою партію Smer-SD у зверненні в соцмережах перед євровиборами.

Це може статися найпізніше в середу, 5 червня, тому що з наступного дня у Словаччині запроваджують заборону на агітацію.

Голова МЗС Словаччини: Фіцо після замаху відновлюватиметься кілька місяців

Нагадаємо, замах на Роберта Фіцо скоїли 15 травня після виїзного засідання уряду в місті Гандлова. Перший час після інциденту були сумніви, чи виживе поранений прем’єр. 

Нападником виявився 71-річний Юрай Цинтула. На допиті він стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою Цинтула незгодний, зокрема й у питанні російсько-української війни.

Минулого тижня Фіцо перевели на домашнє лікування, де в нього почнеться реабілітація.

Читайте також статтю на цю тему: П'ять пострілів у прем'єра: які наслідки матиме найгучніший напад в історії Словаччини.