В уряді Британії занепокоєні можливим втручанням Росії в парламентські вибори

Новини — Неділя, 30 червня 2024, 09:17 —

Заступник прем’єр-міністра Великої Британії Олівер Дауден назвав реальним ризик втручання Росії в парламентські вибори в країні, які відбудуться 4 липня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Times.

Дауден прокоментував розслідування австралійського телеканалу ABC, який виявив імовірну операцію російського впливу, спрямовану на заохочення підтримки Reform UK Найджела Фараджа.

ABC виявила у Facebook п’ять сторінок із загалом 190 тисячами підписників, які скоординовано публікували одні й ті ж зображення та тексти на підтримку євроскептиків.

Реклама:
У Британії підтримка партії популіста Фараджа впала після його заяв про Україну

Адміністратори цих сторінок, які позиціонуються як британські, переважно перебувають у Нігерії. Це має важливе значення, оскільки встановлено, що попередні російські пропагандистські мережі в інтернеті діяли саме з Африки.

На думку заступника британського прем’єра, це викриття "показує реальний ризик, з яким стикається наша демократія в цьому нестабільному світі".

"Зловмисні іноземні суб'єкти, які просувають британські політичні партії, політику і погляди, що відповідають їхньому порядку денному, є ще одним прикладом викликів у все більш нестабільному кіберпросторі 21-го століття, і це викликає серйозне занепокоєння під час виборчої кампанії", – додав Дауден.

Британський популіст схиляє Україну до миру з РФ, щоб "не втратити всіх молодих чоловіків"

Напередодні виконавчий голова Консервативної партії Британії Річард Голден направив листа урядовцям із проханням розслідувати опубліковані ABC повідомлення.

Як відомо, Reform UK суттєво наростила рейтинг перед парламентськими виборами у Британії, хоча через особливості виборчої системи їй не прогнозують значної кількості мандатів.

Лідер партії Найджел Фарадж встиг потрапити у скандал через скандальні заяви про Росію та її повномасштабне вторгнення в Україну.

Читайте також статтю про те, які ризики несе різке зростання популярності британських ультраправих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: