Колишній генсек НАТО критикує Шольца за нерішучість у підтримці України

Новини — Неділя, 30 червня 2024, 12:40 —

Колишній очільник Північноатлантичного Альянсу Андерс Фог Расмуссен вважає, що Німеччина надто вагається в питанні збройної підтримки України для захисту від повномасштабного вторгнення Росії.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", він сказав в інтерв’ю німецькому телеканалу n-tv.

На думку Расмуссена, в Німеччині "було занадто багато вагань, коли йшлось про важливі рішення щодо поставок зброї" Україні.

"Ми всі пам'ятаємо багатомісячні дискусії щодо танків Leopard. Наразі канцлер (Олаф Шольц. – Ред.) відмовляється від постачання ракет дальнього радіусу дії Taurus. Я справді не розумію чому. Ці коливання лише дають Путіну додатковий стимул продовжувати війну", – вважає він.

Реклама:
У Німеччині побільшало прибічників передачі Україні Taurus, але більшість все одно проти

Колишній генсек НАТО сказав, що вагання Шольца стосовно підтримки України зроблять його не канцлером миру, а "канцлером вічної війни".

Расмуссен нагадав, що США вирішили розблокувати постачання Україні ракет великої дальності ATACMS, а Данія та Нідерланди вже готуються відправити в Україну перші винищувачі F-16.

"Тому я продовжую закликати канцлера Шольца якнайшвидше схвалити поставку ракет Taurus. Ми повинні зняти усі обмеження на постачання зброї. Як з погляду того, яку зброю ми постачаємо, так і з погляду того, як вона використовується", – підсумував ексгенсек.

Канцлер Німеччини не раз підтверджував, що відмовляється постачати крилаті ракети навіть після рішення США стосовно ATACMS.

Читайте також розмову "ЄвроПравди" з народним депутатом та очільником делегації України у Парламентській асамблеї НАТО Єгором Чернєвим.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: