Фарадж заперечує симпатії до "небезпечно розумного" Путіна

Новини — Неділя, 30 червня 2024, 14:28 —

Лідер британської євроскептичної партії Reform UK Найджел Фарадж заявив, що твердження про його симпатії до Владіміра Путіна – це "російська містифікація".

Про це, як пише "Європейська правда", він сказав в етері телеканалу Sky News у неділю, 30 червня.

Фарадж ухилився від прямої відповіді на питання про своє ставлення до Путіна, заявивши, що Лейбористська і Консервативна партії "стурбовані" його позицією стосовно війни в Україні.

"Я був проти війни в Іраку. Я вважав абсолютно божевільним вторгнення в Лівію. Десять років тому я стояв у Європейському парламенті і казав: "Ви даєте небезпечній людині привід відправити свій народ на війну". Я сказав, що в Україні буде війна", – сказав євроскептик.

Реклама:

Він додав, що вважає Путіна "дуже, дуже небезпечною і небезпечно розумною людиною".

Британського євроскептика Фараджа потролили плакатом з Путіним

"Я повністю і абсолютно ненавиджу те, що він зробив в Україні. Але я був далекоглядним. Я бачив, що це станеться", – зазначив Фарадж.

Лідер Reform UK також відкинув повідомлення про можливе втручання Росії у британські вибори на його боці.

Найджел Фарадж в останні дні згенерував низку скандальних заяв про Путіна та Україну, зокрема про те, що це нібито Захід спровокував повномасштабне російське вторгнення, або що Україні слід подумати про мирні переговори з Росією, щоб "не втратити всіх молодих чоловіків".

Як відомо, партія Найджела Фараджа суттєво наростила рейтинг перед парламентськими виборами у Британії, хоча через особливості виборчої системи їй не прогнозують значної кількості мандатів.

Читайте також статтю про те, які ризики несе різке зростання популярності британських ультраправих.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: