На півночі Косова розклеїли листівки з "верховним головнокомандувачем" Вучичем

фото
Новини — Неділя, 30 червня 2024, 17:17 —

У північних муніципалітетах частково визнаного Косова, населеного переважно етнічними сербами, знайшли листівки зі зверненням до президента Сербії Александара Вучича, якого називають "верховним головнокомандувачем".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на балканську службу "Радіо Свобода".

Плакати з фотографією Вучича і написом "Верховний головнокомандувачу, ми чекаємо на вас" у неділю можна було побачити в Північній Митровиці, Лепосавиці, Звечані і Зубін-Потоку – чотирьох муніципалітетах на півночі Косова, де проживають серби.

 
Фото: "Радіо Свобода"

Представник поліції Косова Ветон Ельшані підтвердив "Радіо Свобода", що влада відкрила справу за "розпалювання ненависті".

Реклама:

"У певних місцях в чотирьох муніципалітетах на півночі країни були поширені брошури із зображенням президента Сербії. Після консультацій з державним прокурором було порушено справу за розпалювання ненависті", – сказав Ельшані.

 
Фото: "Радіо Свобода"

За його словами, наразі підозрюваних у розклеюванні цих плакатів немає, але "поліція працює над з'ясуванням справи".

Плакати з'явилися на тлі подальшого зростання напруженості у відносинах між Косово і Сербією після того, як у травні минулого року нові албанські мери отримали мандат у чотирьох муніципалітетах на півночі краю.

Косово – незалежності якого Сербія не визнає – не раз звинувачувало Белград у підривній діяльності й порівнювало його дії з агресією Росії проти України.

У Сербії нещодавно заборонили фестиваль, який сприв культурному обміну з Косовом.

Читайте більше про те, як Сербія розхитує Косово і чому дії Заходу лише посилюють кризу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: