Майже три чверті американців сумніваються, що Байден здатен бути президентом

опитування
Новини — Неділя, 30 червня 2024, 19:31 —

72% американських виборців після президентських дебатів вважають, що когнітивне й ментальне здоров’я Джо Байдена не перебуває на рівні, який дозволив би йому працювати на посаді президента США.

Про це свідчить опубліковане в неділю, 30 червня, опитування CBS News, повідомляє "Європейська правда".

Якщо на початку червня 2024 року в когнітивному здоров’ї Байдена висловлювали сумніви 65% респондентів, то після дебатів їхня кількість зросла на сім відсоткових пунктів.

Дебати майже не змінили думку виборців про Байдена і Трампа – опитування

Реклама:

У випадку найбільш імовірного кандидата від Республіканської партії, експрезидента Дональда Трампа, в його здатність перебувати на найвищій посаді у США вірять 50% респондентів, не вірять – 49%.

Також після дебатів зросла кількість виборців, які вважають, що Байден не повинен балотуватись у президенти – з 63% до 72%.

Цей показник зріс і серед виборців Демократичної партії – з 36% до 46%. Тим не менш, 55% останніх переконані, що Байден повинен залишатись кандидатом у президенти від їхньої політсили (проти – 45%).

Водночас відносна більшість виборців вважає, що саме чинний президент США, а не колишній, під час дебатів говорив правду (40% проти 32%).

Байден звернувся до донорів своєї кампанії після провальних дебатів

Опитування CBS News охопило вибірку  з 1130 зареєстрованих виборців і відбулось 28-29 червня, похибка становить ±4,2 відсоткових пункта.

Нагадаємо, чимало європейських політиків були вражені та приголомшені невдалим виступом Джо Байдена під час президентських дебатів у четвер.

А сам Байден визнав свій поганий виступ на дебатах із Трампом, але іти з перегонів не планує.

Читайте також: Катастрофа у прямому ефірі: як Байден провалив президентські дебати у США і що буде далі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: