РФ посилює дезінформаційну кампанію проти Олімпіади в Парижі

Дослідження
Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 12:10 —

Росія посилила свою дезінформаційну кампанію проти Олімпійських ігор в Парижі, зокрема, намагаючись створити враження, що на змаганнях можливе насильство.

Як пише "Європейська правда", про це йдеться у висновках компанії Microsoft, які наводить AFP.

Центр аналізу загроз (MTAC) Microsoft згадує дві російські групи впливу – "Шторм-1679" і "Шторм-1099", які, як зазначено, використовують штучний інтелект у поєднанні з давніми методами для здійснення шкідливої діяльності.

Поширюваний контент спрямований на дискредитацію Франції, її президента Емманюеля Макрона, а також Міжнародного олімпійського комітету (МОК).

Реклама:

За даними MTAC, "Шторм-1679" "також прагне посіяти страх, щоб відмовити глядачів від відвідування ігор".

З цією метою ця група розмістила в інтернеті фейкові відеоролики. Один із них видається за контент, вироблений новинним каналом France 24, і стверджує, що 24% проданих квитків були повернуті через побоювання атак, що не відповідає дійсності.

Інше відео видається за повідомлення від ЦРУ (головного розвідувального агентства США) та Генерального директорату внутрішньої безпеки Франції. У ньому інтернет-користувачам радять не їхати до Франції через ризик нападу.

Що стосується "Шторму-1099", то він використовує мережу з 15 сайтів з контентом, написаним французькою мовою, які представляють себе як засоби масової інформації, якими вони не є. Ці платформи також попереджають про можливі напади і критикують Макрона та його уряд за байдужість до проблем французького народу.

MTAC очікує, що ця діяльність "посилиться" напередодні церемонії відкриття.

У червні 2023 року "Шторм-1679" завантажив фейковий документальний фільм проти МОК під назвою "Падіння Олімпійських ігор", натхненний фільмом "Падіння Білого дому" (2013) і з використанням штучного інтелекту для імітації голосу американського актора Тома Круза.

Як відомо, у Франції серйозно стурбовані ймовірністю терористичних атак під час церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор у Парижі.

До заходів безпеки вирішили залучити військових із низки партнерських країн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: