Бізнес закликає наступний уряд Британії покращити торговельні відносини з ЄС

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 12:57 —

Конфедерація британської промисловості закликає наступний уряд Сполученого Королівства, який сформують після парламентських виборів 4 липня, покращити торговельні відносини з Євросоюзом після Brexit.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Bloomberg.

Генеральний директор групи бізнес-лобі Рейн Ньютон-Сміт закликала до "сміливого кроку" перед міжнародними інвесторами та заявила, що Британія та ЄС повинні використати перегляд своєї торговельної угоди у 2026 році, щоб з'ясувати, як зменшити торговельні обмеження.

"Це буде моментом для нас, щоб подумати про те, що ми можемо покращити та як ми можемо мінімізувати деякі з тих торговельних суперечок, які впливають на бізнес", – сказала вона.

Реклама:
Лейбористам у Британії прогнозують більшість у майже 200 голосів у парламенті

Експрем'єр-міністр Британії Борис Джонсон називав Угоду про торгівлю та співробітництво такою, що забезпечує безмитний та безквотний експорт до ЄС після набуття чинності у 2021 році. Втім, багато компаній заявляють, що в них виникли проблеми через митні перевірки.

Кір Стармер, лідер опозиційних лейбористів, які наразі мають найбільшу підтримку виборців, заявив, що якщо він стане прем'єром, то країна матиме з ЄС спільну угоду щодо продовольства та агропродукції.

Водночас він виключив приєднання до єдиного ринку або надання свободи пересування між Великою Британією та Євросоюзом.

Раніше повідомляли, що, за оцінками британського уряду, витрати на реалізацію прикордонних заходів після Brexit складуть щонайменше 4,7 млрд фунтів стерлінгів (6 млрд доларів), після неодноразових затримок у встановленні нових правил.

Нагадаємо, тіньовий міністр закордонних справ Великої Британії, член Лейбористської партії Девід Леммі пообіцяв, що в разі перемоги його політсили на парламентських виборах Лондон налагодить тісніші відносини з Європою.

Леммі також припустив, що обговорення з ЄС можуть стосуватись і полегшення мобільності для молоді віком 18-30 років, яке чинний консервативний уряд нещодавно відхилив.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: