Керівна партія Грузії представила пакет законів про "сімейні цінності"

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 13:54 —

Партія влади Грузії "Грузинська мрія" представила пакет законів "Про сімейні цінності та захист неповнолітніх", який містить 19 проєктів, що передбачають обмеження свободи зібрань і цензуру ЗМІ.

Про це повідомляє Sova, інформує "Європейська правда".

Спікер грузинського парламенту Шалва Папуашвілі розповів, що 17 травня – День чистоти сім'ї та поваги до батьків – буде оголошено вихідним днем.

Крім того, мовникам і кінотеатрам заборонять показувати інтимні сцени представників ЛГБТ-спільноти.

Реклама:

За його словами, закон "про цінності" відрегулює вісім питань.

Зокрема, шлюб має укладатися між чоловіком і жінкою, а його альтернативні форми вважатимуться неприпустимими.

У питанні усиновлення буде неприйнятним усиновлення для людей, які "відносять себе до статі, відмінної від їхньої власної, або які не є гетеросексуальними людьми".

Також влада Грузії хоче заборонити операції зі зміни статі або інші види медичних маніпуляцій.

Буде заборонено вказувати стать, відмінну від статі людини, в її посвідченні особи або іншому документі, виданому державою.

Закони заборонятимуть "пропаганду ЛГБТ" у сфері освіти, а також поширювати інформацію щодо "пропаганди приналежності людини до статі, відмінної від її гендеру, стосунків між представниками однієї статі або інцесту".

Запропоноване законодавство буде забороняти мовникам поширювати "ЛГБТ-пропаганду".

"Важливо зазначити, що ця заборона поширюється тільки тією мірою, якою забороняється трансляція сцени, що зображує інтимні стосунки між представниками однієї статі, або сцени інцесту в ефірі телекомпанії. Також буде заборонено рекламу аналогічного контенту", – сказав спікер.

Публічні збори або маніфестації, спрямовані на приналежність людини до іншої статі, пропаганду стосунків між представниками однієї статі або інцесту, будуть заборонені.

Нагадаємо, у березні стало відомо, що "Грузинська мрія" має намір ініціювати конституційні зміни, що стосуються сімейних цінностей.

У минулому в Грузії зривали ЛГБТ-заходи, у зв’язку з чим дипломати ЄС в країні заявили, що це "кинуло тінь" на відносини ЄС та Грузії та образ Грузії як країни, де поважають базові права людини.

У ЄС схожу боротьбу з "ЛГБТ-пропагандою" оголосив глава угорського уряду Віктор Орбан, через що у нього виник гострий конфлікт з Брюсселем. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: