Орбан проти ударів по Росії західною зброєю, бо боїться відповіді Москви

Новини — Вівторок, 4 червня 2024, 17:03 —

Угорський прем'єр-міністр Віктор Орбан заявив, що дозвіл західних країн на удари України їхньою зброєю по території Росії наближає "ризик втручання НАТО" в розв'язану Москвою повномасштабну війну.

Такими думками він поділився в інтерв'ю з газетою Il Giornale, повідомляє "Європейська правда".

Відповідаючи на питання про позицію Будапешта щодо війни в Україні, Орбан заявив, що для Угорщини йдеться про "війну на нашому кордоні", в якій гинуть "угорські громадяни угорської меншини".

"Ми є єдиною країною ЄС, чиї громадяни гинуть в Україні", – підкреслив прем'єр Угорщини.

Реклама:

Орбан наголосив, що війну в Україні розпочала Росія, але тепер світові потрібно вирішити, який шлях обрати – "ізолювати конфлікт і знайти дипломатичний шлях або заглибитися у війну".

В уряді Німеччині шкодують, що заборону Україні на удари по РФ не зняли раніше

"Якщо ми дозволимо Україні зі зброєю, яку Італія також постачає, завдати удару по Росії, то будуть наслідки із сильною російською реакцією, а ризик втручання НАТО буде за крок від нас", – додав голова угорського уряду.

Минулого тижня Україна підтвердила обмежений дозвіл на удари по РФ американською зброєю, згодом свій дозвіл підтвердили й інші західні держави.

Білий дім уточнив, що дозвіл США на удари американською зброєю поширюється на прикордоння не лише Харківської, а й Сумської області, але не охоплює далекобійні ракети ATACMS.

При цьому Київ хоче домовитись про розширення сфери дії цього дозволу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: