У Молдові зірвали корупційну схему з прикриття осіб у розшуку Інтерполу 

Новини — Середа, 5 червня 2024, 09:10 —

Міжнародне розслідування зірвало діяльність у Молдові злочинної схеми, у рамках якої допомагали "прикривати" осіб, що були оголошені у міжнародний розшук через Інтерпол з червоним ордером.

Про це повідомляє Newsmaker, пише "Європейська правда". 

Ще на початку квітня Антикорупційна прокуратура Молдови почала розслідування на основі інформації, що надійшла від французьких колег, яких, своєю чергою, сповістив Інтерпол, про можливу діяльність на території країни злочинної мережі, що допомагала "відбілити" осіб у розшуку Інтерполу. Згодом до співпраці долучили Лондон та американське ФБР. 

Очільниця Антикорупційної прокуратури Вероніка Драгалін заявила, що група осіб з різних країн – Росії, України, Білорусі – влаштувала схему, за якою оголошені у "червоний" розшук Інтерполу могли отримувати притулок у Молдові і заблокувати сповіщення про їхній розшук.

Реклама:

Для цього злочинці підкуповували посадовців з відповідним рівнем доступу. У рамках схеми могли роздати хабарі на кілька мільйонів доларів. 

Також до "послуг" входило інформування зацікавлених осіб про те, що вони потрапили у розшук. 

У зв’язку з розслідуванням затримали чотирьох підозрюваних та провели 33 обшуки. 

Нагадаємо, минулого тижня у Молдові достроково підвищили у званні поліцейського, який не взяв хабар в українця.

А в Румунії затримали громадянина України під час спроби дати 20 тисяч доларів митникам у порту Констанца, щоб вони "не помітили" контейнер зі взуттям. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: