США можуть переглянути допомогу Грузії через її антизахідний розворот

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 10:12 —

Сполучені Штати можуть переглянути допомогу, яку надають Грузії, через ухвалення скандального закону "Про прозорість іноземного впливу" та антизахідний розворот країни.

Як повідомляє "Європейська правда", про це сказав у спілкуванні з журналістами у середу речник Державного департаменту Метью Міллер.

Міллера запитали, як США планують діяти далі у відносинах з Грузією, зважаючи на останні події в країні та відверто недружні заяви політиків партії влади. 

Речник сказав, що буде стриманий з відповіддю, тому що перегляд відносин з Грузією, який зараз триває у Держдепі, може означати серйозні зміни політики. 

Реклама:

"Йдеться, зокрема, про обсяги допомоги, які ми надаємо Грузії – за останні кілька років бюджетували приблизно 390 млн доларів, зараз це переглядається. Це про потенційні санкції, візові обмеження – що ми анонсували менше двох тижнів тому. Зараз ми досліджуємо, що робити, як і коли це робити," – розповів Міллер.

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен оголосив про запровадження візових обмежень щодо Грузії, які стосуватимуться осіб, відповідальних за підрив демократії у країні.

Партія влади "Грузинська мрія" після того поскаржилася на "шантаж".

У Євросоюзі допустили перегляд безвізу з Грузією через ухвалення закону про "іноагентів".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: