Найбільша у Європарламенті група, звідки вигнали партію Орбана, готова прийняти його опонента

Четвер, 6 червня 2024, 12:57 - Марія Ємець

Європейська народна партія (ЄНП), яка мала найбільше представництво у поточному скликанні Європарламенту і звідки вигнали партію прем’єра Угорщини Віктора Орбана, готова прийняти до своїх лав новостворену політсилу його опонента.

[SOURCE]Як повідомляє Politico, пише "Європейська правда", про це заявив лідер ЄНП Манфред Вебер. 

Вебер сказав, що ЄНП зацікавлена співпрацювати з політсилою Петера Мадяра – колишнього соратника, а тепер опонента Орбана, який стрімко набирає популярності.

"Наші двері відкриті", – прокоментував Манфред Вебер, додавши, що радий з приводу того, що Мадяр висловлює такий інтерес. 

За прогнозами, політсила Мадяра має шанси отримати близько шести місць у Європарламенті для своєї партії "Повага і свобода". Він висловлював інтерес у тому, щоб працювати з Європейською народною партією, чиєю головною кандидаткою на євровиборах є глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

Нагадаємо, до ЄНП раніше входила партія Віктора Орбана "Фідес", проте у 2021 році через напружені відносни з партійною сім'єю їй довелося вийти з цієї європейської політсили – інакше її б виключили.

Про те, чому партія Орбана вже не впевнена у збереженні влади у майбутньому та ким є несподіваний головний опонент угорського прем’єра Петер Мадяр – дивіться у нашому відеоблозі, а більш детально – в статті "Альтернатива для Угорщини".