Зеленський прибув до Франції

Фото, відео, доповнено
Новини — Четвер, 6 червня 2024, 13:35 —

Літак з президентом України Володимиром Зеленським у четвер приземлився в аеропорту нормандського міста Кан у Франції.

Про це повідомило видання Ouest France, пише "Європейська правда".

Видання опублікувало фото, на якому зображений літак Зеленського.

 
Ouest France

У Франції Зеленський візьме участь у заходах, присвячених Дню висадки союзників в Нормандії під час Другої світової війни. До Франції він прибув з дружиною Оленою.

Реклама:

Доповнено: Український президент підтвердив прибуття до Нормандії. У своїх соцмережах він зазначив, що у нього заплановані важливі зустрічі і заходи.

"Крім того, матимемо честь долучитися до спеціальної події – відзначення 80-річчя висадки союзників у Нормандії. Цей захід і цей день нагадують про сміливість і рішучість, проявлені заради свободи й демократії. Союзники захищали свободу Європи тоді, українці роблять це зараз. Єдність перемогла тоді, справжня єдність здатна перемогти й зараз", – додав Зеленський.

Він також проведе зустрічі з президентом США Джо Байденом і президентом Франції Емманюелем Макроном. Наступного дня після урочистих заходів у Нормандії Зеленського чекають у Парижі.

Зеленський зустрінеться також з міністром оборони Франції Себастьєном Лекорню і вони відвідають підприємства збройової групи KNDS під Парижем, де виготовляють артилерійські боєприпаси.

У програмі візиту також виступ Зеленського за трибуною Національної асамблеї – нижньої палати парламенту Франції, і переговори з її очільницею Яель Брон-Піве, яка у березні приїздила в Україну. 

Також стало відомо, що Зеленський візьме участь у саміті G7 13-15 червня в Італії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: