Скандал з перехопленням розмов про Taurus у Німеччині закінчився штрафом

Новини — Четвер, 6 червня 2024, 18:16 —

Інспектор Військово-повітряних сил Німеччини Інго Герхартц буде підданий простому дисциплінарному стягненню після того, як розмова про крилаті ракети Taurus була перехоплена Росією.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання Handelsblatt.

Генерал-лейтенант повинен сплатити дисциплінарний штраф, який завершить справу.

Рішення у справі виключає подальші санкції проти фігурантів скандалу. Комітет з питань оборони був поінформований про це рішення в середу.

Реклама:

Російська розвідка перехопила розмову через платформу Webex між чотирма високопоставленими офіцерами Військово-повітряних сил. Запис був оприлюднений. Офіцери, в тому числі Герхартц, обговорювали сценарії розгортання німецьких крилатих ракет, якщо Taurus все ж таки доставлять в Україну.

Берлінська прокуратура вже закрила розслідування проти Герхартца у цій справі. Прессекретар заявив, що початкової підозри не було. І додав: "Зокрема, не було жодних доказів навмисних дій обвинуваченого. Будь-яка необережність може мати значення відповідно до дисциплінарного законодавства, але як недбалість вона не карається".

Як повідомлялося, Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку на предмет перехоплення розмови представників Військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив керченського мосту ракетами Taurus.

Згодом у Міноборони підтвердили факт перехоплення. Міністр оборони Німеччини прокоментував скандал, зазначивши, що це – гібридна атака з метою дезінформації.

Читайте детальну статтю про перехоплені росіянами переговори топпредставників ВПС Німеччини щодо Taurus.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: