Скандал з перехопленням розмов про Taurus у Німеччині закінчився штрафом

Четвер, 6 червня 2024, 18:16 - Іванна Костіна

Інспектор Військово-повітряних сил Німеччини Інго Герхартц буде підданий простому дисциплінарному стягненню після того, як розмова про крилаті ракети Taurus була перехоплена Росією.

[SOURCE]Як пише "Європейська правда", про це повідомляє видання Handelsblatt.

Генерал-лейтенант повинен сплатити дисциплінарний штраф, який завершить справу.

Рішення у справі виключає подальші санкції проти фігурантів скандалу. Комітет з питань оборони був поінформований про це рішення в середу.

Російська розвідка перехопила розмову через платформу Webex між чотирма високопоставленими офіцерами Військово-повітряних сил. Запис був оприлюднений. Офіцери, в тому числі Герхартц, обговорювали сценарії розгортання німецьких крилатих ракет, якщо Taurus все ж таки доставлять в Україну.

Берлінська прокуратура вже закрила розслідування проти Герхартца у цій справі. Прессекретар заявив, що початкової підозри не було. І додав: "Зокрема, не було жодних доказів навмисних дій обвинуваченого. Будь-яка необережність може мати значення відповідно до дисциплінарного законодавства, але як недбалість вона не карається".

Як повідомлялося, Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку на предмет перехоплення розмови представників Військово-повітряних сил – які, за твердженням роспропаганди, обговорювали підрив керченського мосту ракетами Taurus.

Згодом у Міноборони підтвердили факт перехоплення. Міністр оборони Німеччини прокоментував скандал, зазначивши, що це – гібридна атака з метою дезінформації.

Читайте детальну статтю про перехоплені росіянами переговори топпредставників ВПС Німеччини щодо Taurus.