Німецьким ультраправим дозволили мітинг у Мангеймі, де смертельно поранили поліцейського

Четвер, 6 червня 2024, 19:16 - Іванна Костіна

Ультраправа партія "Альтернатива для Німеччини" ("АдН") через суд домоглася права на проведення демонстрації на центральній площі міста Мангейм, де тиждень тому смертельно поранили поліцейського.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Тиждень тому на ринковій площі в Мангеймі був смертельно поранений ножем поліцейський. Місто тимчасово оголосило місце злочину меморіальним місцем і заборонило проведення мітингів і зборів, що викликало невдоволення "АдН".

Партія оскаржила це в суді, і тепер за рішенням надзвичайного суду їй дозволено проводити демонстрації на ринковій площі. Демонстрація, яка, серед іншого, буде спрямована проти ісламізму, запланована на 18:00 у п'ятницю. У цей же час має відбутися контрдемонстрація "Антифа".

Минулої п'ятниці 25-річний афганець поранив ножем п'ятьох учасників мітингу, організованого антиісламським рухом Pax Europa, і поліцейського. Пізніше 29-річний поліцейський Рувен Лор помер від отриманих поранень.

"За два дні до європейських виборів ми хочемо продемонструвати, куди саме вдарив ісламістський терор, щоб послати чіткий політичний сигнал усій республіці", – заявив голова партії "АдН" у землі Баден-Вюртенберг Маркус Фройнмаєр.

Рішення суду, який дозволив проведення мітингу "АдН" ще не є юридично обов'язковим. Місто може оскаржити його в Адміністративному суді землі Баден-Вюртемберг у Мангеймі.

У Мангеймі стався ще один напад з ножем, у вівторок ввечері постраждав політик "Альтернативи для Німеччини".