FT: Єврокомісія дасть позитивну усну оцінку щодо євроінтеграційних реформ України

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 09:01 —

Дипломатичні джерела підтверджують, що Єврокомісія у п’ятницю надасть загалом позитивну усну оцінку щодо виконання Україною рекомендацій, викладених у листопадовому звіті про розширення ЄС.

Про це з посиланням на трьох анонімних співрозмовників повідомляє Financial Times, пише "Європейська правда".

Троє співрозмовників видання кажуть, що у п’ятницю Єврокомісія повідомить, що Україна досягла необхідних критеріїв у визначених сферах - антикорупційній, контролю за політичним лобізмом, прозорості статків посадовців та у сфері забезпечення прав нацменшин, та рекомендує починати з Україною переговори про вступ.

Угорщина очікувано висловлюватиме незгоду, продовжуючи стверджувати, що права угорської меншини порушуються. 

Реклама:

Перед цим редактор "Радіо Свобода" з питань Європи Рікард Джозвяк також повідомляв, що усна оцінка для України й Молдови має бути позитивною.

Раніше повідомляли, що Угорщина на зустрічі послів ЄС 29 травня блокувала схвалення проєкту переговорної рамки про вступ України до Євросоюзу через питання прав нацменшин.

Як відомо, ЄС та Україна сподіваються офіційно почати переговори до кінця червня, оскільки з 1 липня головування у Раді ЄС переходить до Угорщини. 

Міністерка закордонних справ Бельгії, яка зараз головує у ЄС, підтверджувала наміри організувати міжурядову конференцію з Україною, яка є фактично запуском переговорів, до завершення бельгійського головування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: