Партія антиукраїнського Вілдерса прийшла другою на євровиборах у Нідерландах – екзитпол

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 10:23 —

Коаліція "Ліво-зелених" та лейбористів (GroenLinks-PvdA) з невеликим відривом набрала більшість голосів на виборах до Європарламенту в Нідерландах, хоча найбільший здобуток отримала ультраправа Партія свободи (PVV) Герта Вілдерса.

Про це свідчить загальнонаціональний екзитпол, опублікований NOS, повідомляє "Європейська правда".

За даними екзитполу, коаліція GroenLinks-PvdA отримала вісім місць, трохи випередивши партію PVV Вілдерса, яка матиме сім мандатів.

Таким чином, ліві партії втратили одне місце порівняно з результатом 2019 року, але мають найбільшу підтримку виборців. Екзитпол має похибку приблизно в один мандат.

Реклама:
Французькі ультраправі впевнено лідирують на виборах до Європарламенту

Дві ліві партії балотувалися за єдиним списком, але після виборів будуть в окремих фракціях в Європарламенті.

Цей результат означає значний успіх для партії Вілдерса після його перемоги на минулорічних національних виборах, оскільки PVV не мала жодного місця на попередніх виборах до Європарламенту та отримала його лише після перестановок у зв'язку з виходом Великої Британії з ЄС.

Остаточні результати виборів у Нідерландах будуть оголошені після завершення голосування у всіх 27 країнах-членах Євросоюзу, у неділю о 23:00 за київським часом.

Раніше повідомляли, що ультраправа Партія свободи Герта Вілдерса є серед лідерів уподобань виборців на виборах до Європарламенту.

У четвер 6 червня у ЄС почався чотириденний період голосування на виборах до Європарламенту, що проходять у всіх 27 країнах-членах.

Нещодавній прогноз Politico засвідчив, що після виборів до Європарламенту кількість депутатів від ультраправих партій перевищить кількість депутатів від правоцентристської та проукраїнської Європейської народної партії.

Читайте також про те, які наслідки для України несуть червневі вибори в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: