У Литві розпочинаються масштабні міжнародні навчання "Залізний вовк"

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 12:41 —

У п’ятницю 7 червня у Литві починаються міжнародні військові навчання "Залізний вовк 2024-1".

Про це повідомляє Delfi, пише "Європейська правда".

У майже двотижневих навчаннях на низці литовських полігонах візьмуть участь понад 3 700 солдатів і понад 500 одиниць військової техніки.

У навчаннях візьмуть участь солдати з Литви та семи інших країн НАТО – Бельгії, Чехії, США, Люксембургу, Норвегії, Нідерландів і Німеччини.

Реклама:

В рамках навчань у країні було розгорнуто бойову групу передових сил НАТО.

Військові частини, які беруть участь у навчаннях, використовуватимуть танки, бойові машини піхоти, самохідно-артилерійські знаряддя і бронетранспортери.

У зв'язку з навчаннями 8, 10 і 13 червня очікується рух колон військової техніки, особливо між містами Казлу-Руда і Йонава.

Навчання "Залізний вовк" – одні з найбільших тактичних навчань, що щорічно проводяться в Литві, їхньою метою є підтримка та оцінка боєготовності підрозділів піхотної бригади "Залізний вовк" литовської армії.

Нагадаємо, у литовському місті Клайпеда у середу почались найбільші військові навчання BALTOPS 24 у Балтійському морі.

А  3 червня розпочалася серія оборонних військових операцій Об'єднаного експедиційного корпусу (JEF) Nordic Warden, спрямована на посилення безпеки критично важливої підводної інфраструктури від Північної Атлантики до Балтійського моря, навчання триватимуть місяць.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: