Виробник САУ Caesar оголосив про плани з будівництва заводу в Україні

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 14:41 —

У п'ятницю, 7 червня, французько-німецький концерн KNDS оголосив про створення дочірнього підприємства в Україні.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BMFTV.

Відповідне оголошення було зроблено у присутності президента України Володимира Зеленського.

Представники французької компанії KNDS та української компанії ENMEK підписали дві декларації про наміри, одна з яких стосується створення центру технічного обслуговування САУ Caesar, а друга – 3D-друку запасних частин.

Реклама:

Також було формалізовано контракт про передачу Україні ліцензійного виробництва снарядів калібру 155 мм.

KNDS виробляє артилерійські системи і бойові танки, а також самохідні артилерійські установки Caesar, які використовують Збройні сили України.

Наприкінці березня міністри оборони Франції та Німеччини Себастьєн Лекорню і Борис Пісторіус оголосили, що завод вироблятиме військову техніку та боєприпаси на українській землі.

Також у французькій столиці Парижі розпочались переговори президентів України та США Володимира Зеленського і Джо Байдена, на яких очільник Білого дому оголосив про новий пакет допомоги Україні у розмірі 225 мільйонів доларів.

За даними ЗМІ, до оголошеного пакета увійдуть, зокрема, ракети для протиповітряної оборони, зенітні ракети Stinger, протитанкові системи Javelin та AT-4, 155-мм гаубиці, бронемашини, причепи, патрульні катери, будівельні матеріали та широкий спектр інших запасних частин та обладнання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: