Швейцарія дає Україні понад 60,5 млн євро на цифровізацію держпослуг

Новини — П'ятниця, 7 червня 2024, 16:07 —

Федеральна рада Швейцарії на засіданні 7 червня вирішила виділити Україні 58,7 млн швейцарських франків (60,52 млн євро) на підтримку України у сфері цифровізації та електронного урядування протягом чотирьох років.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомив швейцарський уряд.

Україна отримає кошти в межах проєкту "Електронне врядування задля підзвітності влади та залученості громади" (EGAP), який сприяє цифровій трансформації української влади та підтримується Швейцарією з 2015 року.

"Протягом 2024-2028 років Швейцарська агенція розвитку та співробітництва виділить 58,7 млн швейцарських франків", – йдеться в повідомленні.

Реклама:

Фінансування буде спрямоване зокрема на проєкти в регіонах України, які безпосередньо постраждали від війни і є важливими для майбутнього відновлення країни. Серед ключових напрямків вказані охорона здоров'я, освіта та гуманітарне розмінування.

Офіційно про допомогу Швейцарія планує оголосити на наступній Конференції з відновлення України, яка відбудеться 11-12 червня в Берліні.

У квітні Швейцарія заявила, що планує посилити економічний розвиток і довгострокову реконструкцію України протягом наступних дванадцяти років та виділить на це 5 млрд євро.

Водночас у парламенті Швейцарії очікувано відхилили пропозицію, яка передбачала виділення Україні 5,5 млрд доларів допомоги.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: