Німецький суд заборонив правим мітинг у Мангеймі, де смертельно поранили поліцейського

П'ятниця, 7 червня 2024, 19:48 - Іванна Костіна

Адміністративний суд німецької землі Баден Вюртемберг заборонив ультраправій партії "Альтернатива для Німеччини" мітингувати на ринковій площі Мангейма, де тиждень тому смертельно поранили поліцейського.

[SOURCE]Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Spiegel.

Найвищий адміністративний суд південно-західної землі сьогодні задовольнив скаргу міста Мангейм на рішення адміністративного суду Карлсруе, який дав зелене світло для проведення демонстрації на місці злочину. Демонстрація запланована на 18:00 і тепер може відбутися на площі Парадеплац, неподалік від ринкової площі.

Тижнем раніше 25-річний афганець поранив ножем п'ятьох учасників мітингу антиісламського руху Pax Europa і поліцейського. Пізніше 29-річний офіцер Рувен Лор помер від отриманих поранень.

За словами регіонального лідера Маркуса Фройнмаєра, "АдН" хоче провести демонстрацію за два дні до європейських виборів у місці, де "ісламістський терор нібито завдав удару", щоб "послати чіткий політичний сигнал усій республіці".

Місто намагалося запобігти цьому, заборонивши мітинги і збори на ринковій площі і оголосивши площу місцем пам'яті загиблого поліцейського до 16 червня.

П'ятниця в Мангеймі була присвячена пам'яті Рувена Лора – з хвилиною мовчання, покладанням вінка і мітингами. Багато політиків приїхали до Мангейму спеціально для цього, в тому числі федеральний президент Франк-Вальтер Штайнмаєр.

У Мангеймі стався ще один напад з ножем, у вівторок ввечері постраждав політик "Альтернативи для Німеччини".