Порошенко відреагував на розіграш глави МЗС Британії від його імені

Новини — Субота, 8 червня 2024, 11:51 —

Експрезидент Петро Порошенко назвав спланованою операцією російських спецслужб розіграш глави МЗС Британії Девіда Кемерона.

Як повідомляє "Європейська правда", про це він написав у X (Twitter).

За словами Порошенка, дзвінок Кемерону від його імені – це не звичайний розіграш.

"Йдеться про сплановану операцію російських спецслужб, які не зупиняться ні перед чим у своїй спробі посіяти розбрат і недовіру серед наших друзів і союзників", – написав експрезидент.

Реклама:

За його словами, Росія веде війну не лише з Україною, а й з усією Європою та цивілізованим світом.

"Фейки, цькування, брехня і маніпуляції – це їх типові методи. І ними не гребують. Протиставити цьому маємо нашу єдність, солідарність і довіру", – наголосив Порошенко.

Як повідомлялося, міністр закордонних справ Великої Британії Девід Кемерон став жертвою розіграшу, коли йому зателефонували і представилися колишнім президентом України Петром Порошенком.

Нагадаємо, Федеральне міністерство економіки Німеччини у грудні підтвердило, що його очільник, віцепрем’єр Роберт Габек говорив телефоном із російськими пранкерами на прізвиська Вован і Лексус.

Владімір Кузнєцов та Алєксєй Столяров, більше відомі як пранкери Лексус і Вован, телефонують відомим західним посадовцям під несправжніми іменами, використовуючи штучний інтелект. Серед їхніх останніх жертв – прем'єрка Італії Джорджія Мелоні й колишній прем'єр Латвії Кріш'яніс Каріньш.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: