Міноборони Німеччини планує значно збільшити резерв Бундесверу

Новини — Неділя, 9 червня 2024, 15:37 —

Міністерство оборони Німеччини планує значно посилити резерв Бундесверу, який має налічувати до 60 тисяч чоловіків і жінок.

Про це повідомив агентству DPA в Берліні генерал-лейтенант Андреас Гоппе, заступник генерального інспектора Бундесверу і уповноважений у справах резервістів, пише "Європейська правда".

Його коментарі з'явилися за кілька днів до того, як міністр оборони Борис Пісторіус має намір представити в середу свою пропозицію щодо моделі обов'язкової військової служби. 

Призов до армії був призупинений в Німеччині у 2011 році, і його відновлення викликає суперечки в країні.

Реклама:

"Я переконаний, що ми повинні повністю адаптувати резерв до сучасних викликів політики безпеки, щоб він міг належним чином підтримувати Бундесвер у виконанні завдань національної та союзницької оборони", – сказав Гоппе.

"Нам потрібна військова служба як основа для швидкого збільшення і стійкості нашого Бундесверу в разі оборони", – заявив Пісторіус у п'ятницю на заході, організованому галузевою асоціацією сімейного бізнесу в Берліні. 

За його словами, резерв також має бути значно збільшений.

"Якщо ви подивитеся на Україну, то ми просто не здатні протриматися і розвиватися так, як ми є зараз. Тому нам потрібен резерв", – сказав Гоппе.

Мета полягає в тому, щоб оснастити і підготувати резервні роти або резервні батальйони таким чином, щоб вони могли бути легко інтегровані в оперативне командування бригади.

Потреби Бундесверу в особовому складі, за оцінкою Міністерства оборони Німеччини, є більшими, ніж вважалось раніше, з огляду на схвалені у 2023 році оборонні плани Північноатлантичного Альянсу.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: