Німеччина за перше півріччя отримала рекордні 58% електроенергії з відновлюваних джерел

Новини — Понеділок, 1 липня 2024, 11:18 —

У першому півріччі 2024 року Німеччина, ймовірно, оновила рекорд за часткою відновлюваних джерел у структурі споживання – цей показник досягнув 58%.

Про це повідомляє dpa, пише "Європейська правда". 

Орієнтовні розрахунки провели Центр з досліджень сонячної та гідроенергетики (ZSW) і Німецька асоціація енергетичної та водної промисловості (BDEW). 

За їхніми оцінками, 58% споживання ФРН за перші шість місяців 2024 року покривалися електроенергією, виробленою сонячними, вітровими, гідроелектростанціями та установками на біомасі. Це може стати найвищим в історії країни показником відновлюваних джерел у структурі споживання. 

Реклама:

24% електроенергії з відновлюваних джерел отримали завдяки вітровим електростанціям на суші, 14% – сонячним, 9% – установкам на біомасі, 5% – з гідроелектростанцій, 5% – з вітрових електростанцій у морі, ще 1% – від переробки побутових відходів. 

Представниця керівництва BDEW Керстін Андреа вважає, що такі результати є "винагородою за послідовне розширення потужностей вітрової і сонячної енергетики" в останні роки, та додала, що важливо зробити акцент також на газових станціях, адаптованих до використання водню, оскільки вони будуть менш залежними від погодних умов. 

Нагадаємо, після завершення зими 2023-24 Німеччина вивела з експлуатації сім вугільних електростанцій.

Читайте також: ЄС позбавляється газової залежності: що означають перші санкції проти російського СПГ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: