США допускають додаткові санкції проти лідера боснійських сербів Додіка

Новини — Понеділок, 1 липня 2024, 12:52 —

Сполучені Штати допускають запровадження додаткових санкцій проти лідера боснійських сербів Мілорада Додіка за його зусилля, спрямовані на відокремлення Республіки Сербської від Боснії і Герцеговини.

Як повідомляє "Європейська правда", про це заявив радник з нацбезпеки Білого дому Джейк Салліван. 

Салліван зазначив, що адміністрація Байдена стурбована зростанням загроз для територіальної цілісності Боснії і Герцеговини у зв’язку з діями очільника Республіки Сербської – ентитету у складі БіГ – Мілорада Додіка.

"Ми продовжимо реагувати на дії, спрямовані на відокремлення (Республіки Сербської. – Ред.), та атаки на Дейтонську мирну угоду, у тому числі шляхом застосування нових санкцій", – заявив Джейк Салліван. 

Він також висловив підтримку високому представнику БіГ Крістіану Шмідту і його зусиллям, спрямованим на захист Дейтонської угоди.

"Ми продовжимо підтримувати громадян БіГ і їхню мету забезпечити демократичне і квітуче майбутнє для БіГ, інтегрованої у євроатлантичну спільноту", – додав радник з нацбезпеки. 

Нагадаємо, в кінці травня уряд Республіки Сербської призначив робочу групу, яка має підготувати проєкт угоди про "мирне відділення" від Боснії і Герцеговини.

У червні США наклали санкції на двох фізичних осіб і сім юридичних осіб, які є основними джерелами збагачення президента РС та союзника правителя РФ Владіміра Путіна Мілорада Додіка, а також його родини.

Читайте також: Сербський вибір Додіка: чи ризикне союзник РФ розпочати вихід зі складу Боснії і Герцеговини

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: